detekce alergenů
Test na detekci lepku
Snadná a rychlá kontrola přítomnosti lepku na výrobním zařízení, v surovinách a hotových produktech založená na imunochromatografickém stanovení.
Snadným způsobem, bez speciálního vybavení, ověřte Vaše produkty a kontaktní povrchy, zda nepředstavují riziko pro osoby citlivé na lepek. Jednoduše odeberte vzorek potraviny nebo setřete povrch a vytřepejte v přiloženém médiu. Po 10 minutách odečtěte výsledek na detekčním proužku. Test obsahuje extrakční a ředicí médium a detekční proužek. Jedna čárka je čistý vzorek, dvě čárky znamenají nadlimitní kontaminaci lepkem.
Test je založen na pokročilých protilátkách označovaných jako G12, které zajišťují maximální detekční schopnosti a spolehlivost testu. Protilátka G12 reaguje selektivně s 33-mer peptidem, což je právě frakce lepku, která způsobuje imunologickou reakci u lidí trpících celiakií. Umožňuje tak detekovat imunotoxické peptidy přítomné v pšenici, ječmeni, žitu a některých druzích ovsa. G12 navíc reaguje i na další imunotoxické peptidy a z celkového množství více než 1000 variant je schopen detekovat až 95% (na rozdíl od testů založených na protilátce R5).
Výhody
- Snadné a rychlé použití bez speciálního vybavení
- Sada obsahuje vše potřebné k provedení testu
- Certifikace AOAC (PDF, 280 kB)
- Detekce lepku z pšenice, ječmene, žita a ovsa
- Výsledky za méně než 20 minut
- Vysoká spolehlivost díky protilátkám G12 (selektivní odlišení imunotoxických peptidů)
- Dlouhá trvanlivost testu
- Volitelná citlivost 5, 10, 20 nebo 40 ppm v produktech
- Detekční limit pro povrchy 10 ng/cm2
- GlutenTox Pro: balení po 25 testech (produkty)
- GlutenTox Pro Surface: balení po 50 testech (povrchy)
Stáhněte si prospekt: GlutenTox Pro (PDF)
Stáhněte si pracovní postup: GlutenTox Pro – Návod k použití (PDF)
Stáhněte si pracovní postup: GlutenTox Pro Surface – Návod k použití (PDF)
Provedení testu je opravdu velmi snadné:
GlutenTox Pro Training Video – potraviny a nápoje:
GlutenTox Pro Training Video – povrchy: